• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Friday - 18 October - 2024
1

جولان خودروهای چینی بدون قطعه یدکی در خیابان‌ها / هزینه‌تراشی‌های صنعت خودرو برای مردم تمامی ندارد

  • کد خبر : 1942971
  • 15 مهر 1403 - 17:52
جولان خودروهای چینی بدون قطعه یدکی در خیابان‌ها / هزینه‌تراشی‌های صنعت خودرو برای مردم تمامی ندارد
کارشناس بازار خودرو گفت: بخواهیم رو راست باشیم خودرو‌های چینی از نظر کیفیت در رده بالایی قرار نمی‌گیرند و تنها در برخی مواقع، یک الی دو پله از تولیدات ایرانی بالاترند؛ بنابراین نیاز به قطعات یدکی، یک الزام غیرقابل انکار است.
به گزارش اقتصادران، پس از اجرای ممنوعیت واردات خودرو به منظور ارتقاء توان تولید داخلی، چالش‌های صنعت خودرو پررنگ‌تر و قوی‌تر شد. بخشی از این گره‌ها بر فعالیت صنعتگران و حجم عمده دیگر آن بر دوش مردم افتاد. افزایش قیمت تولیدات داخلی آن هم در شرایطی که به دلیل پایین بودن کیفیت آن‌ها، کسی خواهان آن‌ها نیست، روز به روز بر جیب مصرف‌کنندگان فشار را بیشتر کرد، اما این تمام ماجرا نبود.

عمر تولیدات جدید خودرو کوتاه است

حامد عزیزی، کارشناس و فعال بازار خودرو به کمبود لوازم یدکی در بازار ایران اشاره کرد و گفت: بحث تعمیر خودرو و به تبع آن نیاز به لوازم یدکی و قطعات، یک ذهن‌مشغولی جدی برای مردم است؛ به خصوص در شرایط امروز که خط تولید خودروها، چه داخلی و چه چینی، در مدت زمان کوتاه متوقف شده و عمر تولیدات به کمتر از یک دهه رسیده است. بازار با عرضه خودرو‌های کارکرده اما کم‌عمری مواجه شده که نه این مدل‌ها دیگر تولید می‌شوند و نه قطعات یدکی آن‌ها به خوبی یافت می‌شود. در بسیاری از موارد هم نبود لوازم یدکی با کیفیت و تعمیرکارانی که بتوانند با پلتفرم‌های این خودرو‌ها کار کنند، باعث توقف تولید و کاهش تقاضا برای آن‌ها شد.

دیگران خوانده‌اند، شما نیز بخوانید...
بهترین شاگردهایی که تربیت کردم مهاجرت کردند / حالا همان‌هایی که آدم‌ها را از دانشگاه اخراج می‌کردند سرکار آمده‌اند!

وی ادامه داد: خودرو‌های چینی به دلیل زیبایی، تفاوت جزئی در ساختار و سایر مولفه‌های اقتصادی مثل جایگاه اجتماعی، در مدت زمان کوتاهی توانستند مشتریان خاص خود را پیدا کنند. در ابتدا نگرانی بابت خرید و فروش آن‌ها در بازار باعث می‌شد تا افراد برای خرید آن‌ها تردید داشته باشند، اما پس از تولید انواع مختلف آنها، سهم عمده‌ای از بازار را این تولیدات نصیب خود کرد، اما این تولیدات هم با مسئله کمبود لوازم یدکی مواجهند.

وی تصریح کرد: منظور از لوازم یدکی، قطعات پیچیده‌ای نیست که ممکن است هر چند ده سال به آن نیاز پیدا کنید. بخواهیم رو راست باشیم خودرو‌های چینی از نظر کیفیت در رده بالایی قرار نمی‌گیرند و تنها در برخی مواقع، یک الی دو پله از تولیدات ایرانی بالاترند؛ بنابراین نیاز به قطعات یدکی، یک الزام غیرقابل انکار است.

بالا بودن مخارج تعمیر و نگهداری خودروهای چینی

هزینه‌تراشی‌های ادامه‌دار صنعت خودرو

رشد قیمت لوازم یدکی خودرو از یک سو و پایین بودن کیفیت خودروها، به‌ویژه خودرو‌های امروز که از درب کارخانه اغلب با نقص‌های مختلف تحویل مشتری داده می‌شوند، این روزها چالش‌برانگیز شده است. هر چه کیفیت تولیدات پایین‌تر باشد، نیاز به تعویض یا تعمیر قطعه بیشتر می‌شود و به دلیل ناتوانی صنعت خودرو برای تامین کیفیت، این نیاز به مراتب بیشتر از کشور‌های دیگر است. برخی معتقدند سود صنعت لوازم یدکی به حدی زیاد است که خودروسازان حتی با ارتقاء کیفیت تولیدات خود هم نمی‌توانند به چنین سودی در بازار دست پیدا کنند.

دیگران خوانده‌اند، شما نیز بخوانید...
چرا با جلیلی برخورد نمی شود، «دولت رقیب» عبارت خطرناکی است / فرصت دیگری برای مملکت وجود ندارد

اما و اگر‌های متعدد بر سر واردات قطعات یدکی و از سویی تقویت تولیدکنندگان داخلی، مثل همیشه فشار را بر مردم بیشتر کرده و به نظر نمی‌رسد هزینه‌تراشی‌های صنعت خودرو برای مردم پایان داشته باشد. صنعت خودرو اگر نتواند سود مدنظر خود را از طریق فروش خودرو‌ها به دست آورد، به یقین چند برابر آن را از عرضه قطعات یدکی به دست خواهد آورد؛ اما همین قطعات هم در بازار نیست و دست مردم در پوست گردو مانده است.

لینک کوتاه : http://www.eghtesadran.com/?p=1942971

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها